България не подкрепя и не е част от общата поръчка за

...
България не подкрепя и не е част от общата поръчка за
Коментари Харесай

Радев: България няма да прати оръжие на Украйна, докато управлява служебният кабинет

България не поддържа  и не е част от общата поръчка за доставка на снаряди за Украйна . Ще подкрепим европейски дипломатически старания за възобновяване на мира , разяснява президентът пред публицисти. Вчера стана ясно, че по време на съвещание на министрите на външните работи и на защитата от Европейския съюз /ЕС/, е било дискутирано взаимно и придобиване, и даване на 155-мм снаряди за Киев. Държавният глава е безапелационен:

„ Докато ръководи служебното държавно управление, България няма да дава на Украйна своите изтребители, нито своите танкове или противоракетни установки. “

Според него е редно занапред жителите да научат позициите на политическите сили , които скоро ще взимат решения от името на страната ни, дали ще бъдат част от възобновяване на мира или на удължаването на войната . Той счита, че България ще даде знак на Европейски Съюз за суверенитета си във взимането на решения.

Радев назова „ безспорни спекулации “ слуховете за банкрут на България . По думите му финансите на страната са постоянни, а отрасловото министерство държи постоянни държавните финанси. Той дефинира като спекулации и изказванията, че предстоят орязвания на заплати и пенсии, както и че ще има смяна на курса на лв. по отношение на еврото и ще има нови заеми от МВФ.

За следващ път президентът прикани за приемане на работещо антикорупционно законодателство , както и закон за следствие на основния прокурор .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР